Apărută în anul 2006, Gourmandises Salées este primul volum din seria Tentations Gourmandes semnată de Stéphane Glacier, Meilleur Ouvrier de France Pâtissier în 2000, și Gaëtan Paris, Meilleur Ouvrier de France Boulanger în 1997, ale căror rețete sunt însoțite de fotografiile realizate de bine-cunoscutul Valery Guedes.
Lucrarea este prefațată de Michel Galloyer, membru al Academiei Culinare Franceze și cel care a pus bazele lanțului de brutării Le Grenier à Pain, și de Jean-Yves Gautier, Meilleur Ouvrier de France Boulanger.
Această carte, scrisă atât în franceză, cât și în engleză, este destinată mai cu seamă profesioniștilor care doresc să creeze ori să dezvolte o gamă de produse tip take-away, dar se adresează și celor care vor să savureze un preparat delicios.
Sendvișul este de multă vreme sinonim cu fast-foodul, fiind tot mai prezent în viețile noastre. Mulți dintre noi nu au întotdeauna timp pentru masa de prânz și tind s-o înlocuiască deseori cu un pachet de tip sendviș sau cu produse de patiserie. Tocmai de aceea patronii fast-foodurilor și patiseriilor, ținând cont de preferințele clienților, precum și de calitatea și prospețimea ingredientelor, vor să ne ofere un meniu bogat și atractiv. Grație rețetelor lui Stéphane Glacier și ale lui Gaëtan Paris din Gourmandises Salées, se poate pregăti o gamă largă de produse, ca noi să profităm din plin de ele și să savurăm preparate cu ingrediente proaspete și sănătoase. În cele 258 de pagini ale cărții, se găsesc peste 100 de rețete împărțite în două mari capitole: primul e dedicat sendvișurilor, iar în doilea găsim produse de patiserie sărate. Ambele sunt alcătuite din mai multe subcapitole, primul dintre ele fiind dedicat celui mai important ingredient al unui sendviș: pâinea. Astfel, în prima parte din Gourmandises Salées găsim o mulțime de rețete de sendvișuri – de la cel original, club sau polar la tortilla, toast și tartină –, cea de-a doua cuprinde rețete de tarte, quiche-uri, plăcinte, foitaje, preparate gratinate, checuri sărate, clătite umplute, precum și salate, iar la final sunt rețetele de bază pentru aluat, sos, dressing, vinegretă, maioneză. În plus, autorii acestui prim volum vin cu idei ingenioase pentru diversificarea meniului de preparate sărate, fie că e vorba de foitaje sau aluaturi. Toate acestea sunt completate de sfaturi și trucuri pentru cei care vor rețete rapide și gustoase.
Indiferent de preparatele alese, toate vor face deliciul celor care le vor savura. Aveți nevoie doar de ingrediente de calitate și pasiune pentru ceea ce faceți, iar rezultatele cu siguranță vor fi remarcabile. Tocmai de aceea Gourmandises Salées este exact ce vă trebuie: un ghid perfect pentru această lume a bucătăriei aflată într-o continuă schimbare.
Dacă doriți să achiziționați volumul Gourmandises Salées semnat de Stéphane Glacier și Gaëtan Paris, vă puteți adresa redacției Pastry Chef sau Școlii „Stéphane Glacier“ din București.
Latest posts by Pastry Chef (see all)
- Deserturile italienești, deserturile lumii întregi - July 31, 2017
- Fisticul sau nuca zâmbitoare - July 25, 2017
- De la Turnul Chindiei, în căutarea cofetăriei - July 25, 2017
Leave a Reply